Megannyi értékével hívja Önt Győr, a találkozások városa. Érdemes betérni e Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvő patinás, sokszínű városba, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással. A település sugár irányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiát, nyugatról Ausztriát, délről a Balatont, keletről pedig Budapestet köti a Kisalföld szívéhez. Központi fekvése már a római időkben stratégiai szerepet biztosított a város számára. Az egykor vásártartási és árumegállítási joggal rendelkező centrum fokozatosan vált a nyugati irányú kereskedelem központjává. A török korban a város a kereszténység végváraként kulcsfontosságú szerepet játszott Európa védelmében.

Műemlékek városa

Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréseként elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. A barangoláshoz csábító hátteret nyújtanak a az ódon utcákban meghúzódó kávéházak, éttermek, panziók, valamint a méltán híres helyi vendéglátás. A páratlanul gazdag és harmonikus barokk építészeti környezetben a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek.

A város büszke itthon és külföldön egyaránt elismert és számon tartott művészeti intézményeire, fesztiváljaira. 

A Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház társulatai, a Győri Filharmonikus Zenekar évadról évadra, estéről estére felejthetetlen művészeti élményekkel ajándékozzák meg közönségüket.

A belvárosban található számos történeti és művészeti múzeum, képtár, állandó kiállítás közül az Esterházy-palotában otthonra lelt Városi Képtár a győri képzőművészeti élet központjává vált. Kovács Margit keramikusművész és Borsos Miklós szobrászművész állandó kiállításai, a Patkó-gyűjtemény hagyományosan szerepelnek a Győrbe látogató vendégek programjában, de maradandó élményt nyújtanak az egykori Magyar Ispita épületében elhelyezett Művészeti Múzeum és a Rómer-terem időszaki tárlatai is. Világhírű gyűjteményt tár a látogatók elé a győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár. 

Győr fesztiválváros, ahol tavasztól késő őszig kínálják művészeti eseményeiket a fesztiválok. A Győri Tavaszi Fesztivál március hónapban a tavaszvárás jegyében, a művészetek újjászülető sokszínűségével invitálja a városba a közönséget. Nagy zenekari koncertek, a Győri Nemzeti Színház prózai és zenés bemutató előadásai, a Győri Balett előadásai, táncegyüttesek fellépései, zeneszerzők szerzői estjei, tárlatok, húsvéti népszokásokhoz kötődő programok egyaránt szerepelnek a fesztivál kínálatában.

A Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál több évtizedes múltra tekint vissza. Győr belvárosának természetes díszletvilága, a terek, a zárt udvarok, a zenepavilon és a belvárosi folyópartok hangulatos környezetet nyújtanak a nyáresti művészeti programok megrendezéséhez. A hazai és külföldi művészeti együttesek, előadók fellépései felölelik a művészetek szinte valamennyi műfaját. A folklórestek, a báb- és utcaszínházi előadások, a jazz estek, szabadtéri szinfónikus koncertek, balettelőadások, tárlatok egyaránt fellelhetők a fesztiválprogramban. A Győri Nyár látványos eseménye a "Barokk esküvő", mely a barokk kor valódi pompájával, díszleteivel és kellékeivel idézi fel a XVII. század különös hangulatát. 
A Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál évente októberben kínálja a barokk kor művészetét reprezentáló előadásokat, tárlatokat a "Barokk-lakoma" gasztronómiai különlegességeit.

A világhírű előadóművészek és együttesek fellépéseihez Győr barokk palotái, a Győri Bazilika és az Evangélikus Öreg templom nyújt korhű környezetet.

Egyre növekvő érdeklődés kíséri az éves fesztiválkínálatot színesítő Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál és a Chef gasztronómiai kiállítás rendezvényeit. 

Természet

A Szigetközi, a Sokorói Tájvédelmi Körzet és a Fertő-Hanság Nemzeti Park ölelésében az Európa-szerte egyedi környezetű város számos látogatót vonz. Elidőzésre csábít a festőien kanyargó Mosoni-Duna, a város egykori névadó folyója a Rába, a Rábca és a Marcal folyó, melyek egyesülve folytatják útjukat a Fekete tenger irányába. A természetet kedvelőket, pihenni, felüdülni vágyókat egyaránt ide csalogatja a horgász és vízi paradicsom, a termálvíz, valamint a síkvidéki folyami táj és a Balaton felé kiemelkedő pannonhalmi borvidék sajátos találkozása a város határán.

Gazdaság.

A lendületesen fejlődő gazdasággal és kereskedelemmel rendelkező pezsgő életű város az üzleti élet szereplőinek találkozására is lehetőséget kínál. Modern üzletközpontok, ünnepi vásárok szolgálják a szórakozni, vásárolni vágyók igényeit.

Bővebb információ: www.gyor.hu